понеділок, 16 січня 2017 р.

Цікаві факти про сон

Сон – це особливий стан людського організму, що характеризується припиненням або значним зниженням рухової активності. Відомо, що сплять не тільки люди, але й багато видів тварин, зокрема птахи і комахи!
Кожен раз, коли людина лягає спати вона бачить сни. Просто система роботи мозку влаштована так, що в 90% випадках сновидіння не запам'ятовуються. Винятком є сліпі від народження люди. Вони не бачать сни, а "відчувають" у них запахи, звуки та смаки. Якщо людина осліпла після народження, її сприйняття не відрізняється від зрячої і вона продовжує бачити сни впродовж усього життя. 

Цікаві факти: 
Факт 1. Маленьким дітям, у віці від трьох до восьми років, сниться більше кошмарів, ніж дорослим за все життя! 
Факт 2. Впродовж перших десяти хвилин після того, як людина прокинулася вона може пам'ятати більше половини сну, а по закінченні цього часу лише десяту частину. 
Факт 3. З віком людині потрібно менше часу для сну. Немовлятам і дітям до 3 років потрібно більше 16 годин сну на добу, а після 3 років достатньо 10 годин. До 18 років людині потрібно спати близько 10 годин. Дорослій людині достатньо 8 годин сну, а після 65 років ця цифра скоротиться до 6 години. 
Факт 4. Ми бачимо сни ще до народження. Варто відзначити, що вони сильно відрізняються від снів дорослої людини. Але вони є. 
Факт 5. Леонардо да Вінчі володів вмінням поліфазного сну: кожні 4 години по 15 хвилин. Нікола Тесла спав 2 години на добу, а решта чаус займався науковою роботою. Ейнштейн відпочивав трохи більше – 4 години в день. 
Звичайно, це не все, що можна розповісти про сновидіння і сни людини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар